Brukerveiledning for aktivering av tjenester i Fiks forvaltningsgrensesnittet for Fiks smittesporing

Hvordan ta i bruk Fiks smittesporing

Avtale
  • For å ta i bruk tjenesten må tjenestevedlegg for Fiks smittesporing signeres. Det gjør dere digitalt fra forvaltningssiden til Fiks-plattformen. Merk at det forutsetter at kommunen allerede har signert hovedavtale med KS.  

Før du begynner å sette opp tjenesten, bør du ha disse opplysningene klare: Navn og fødselsnummer til de som skal bruke Fiks smittesporing.

Aktivering av tjeneste for Fiks smittesporing
  1. Logg deg på https://forvaltning.fiks.ks.no
  2. Når du trykker på “Ta i bruk” ved tjenesten “Smittesporing” i Tjenester oversikt få du en melding om at du må signere avtalen først.Ved å trykke på “Gå til signering” kommer du til Postens signeringsløsning for å signere med elektronisk ID. Når du har signert, blir du sendt tilbake til tjenester oversikt og kan du fullføre konfigureringen.
  1. Deretter må du klikke på tjenesten smittesporing. Legg inn kontaktpersoner for tjenesten. Disse vil få informasjon ved oppdateringer eller avvik om tjenesten.
  1. Velg fanen «Brukere». Du skal nå legge til de som skal benytte Fiks smittesporing. Hvis de ikke registreres her vil de ikke få logge inn i Fiks smittesporing. For å legge til brukere trenger du navn og fødselsnummer til de som skal registreres som brukere