Brukerveiledning for aktivering av tjenester i Fiks forvaltningsgrensesnittet: Klinikermelding i smittesporing

Avtale
  • For å ta i bruk tjenesten må tjenestevedlegg for Fiks klinikermelding signeres. Det gjør dere digitalt fra forvaltningssiden til Fiks-plattformen. Merk at det forutsetter at kommunen allerede har signert hovedavtale med KS.  

Før du begynner å sette opp tjenesten, bør du ha disse opplysningene klare:

Navn og fødselsnummer til de som skal kunne bruke klinikermelding-funksjonen i Fiks smittesporing. Dette er gjerne smittesporerne som bruker Fiks smittesporing. Du må også legg inn ansvarlig leges HPR nummer(kommunelege) og arbeidssted.

Aktivering av tjeneste for oppslag av klinikermelding i Fiks smittesporing

Fiks klinikermelding må først aktiveres i Fiks forvaltning, deretter må klinikermelding aktiveres fra Fiks smittesporing. Her vil vi vise deg hvordan:

  1. Logg deg på https://forvaltning.fiks.ks.no
  2. Når du trykker på “Ta i bruk” ved tjenesten i Tjenester oversikt få du en melding om at du må signere avtalen først.Ved å trykke på “Gå til signering” kommer du til Postens signeringsløsning for å signere med elektronisk ID. Når du har signert, blir du sendt tilbake til tjenester oversikt og kan du fullføre konfigureringen.
  1. Deretter må du klikke på tjenesten klinikermelding og velge fanen «Brukere». Du skal nå legge til de som er brukere, som skal kunne benytte klinikermelding i Fiks smittesporing. Hvis de ikke registeres her vil de få en feilmelding i Fiks smittesporing. For å legge til brukere trenger du navn og fødselsnummer til de som skal registreres som brukere:
  1. Deretter må du trykke på «Tjenester» i menyen til venstre i bilde og velge «Smittesporing»
  1. Klikk på knappen «Aktiver klinikermelding» og legg inn ansvarlig lege(kommunelege) og arbeidssted. OBS! Har du HPR nummer med bare 7 siffer, legg inn 00 først. 001234567

Du har nå tatt i bruk tjenesten Fiks klinikermelding, og de som er registrert som brukere vil kunne sende klinikermeldinger til FHI