Brukerveiledning for aktivering av tjenester i Fiks forvaltningsgrensesnittet: Vaksinestatus i smittesporing

Avtale
  • For å ta i bruk tjenesten må tjenestevedlegg for Fiks Vaksinestatus signeres. Det gjør dere digitalt fra forvaltningssiden til Fiks-plattformen. Merk at det forutsetter at kommunen allerede har signert hovedavtale med KS.

Før du begynner å sette opp tjenesten, bør du ha disse opplysningene klare: Navn og fødselsnummer til de som skal kunne bruke vaksinestatus-funksjonen i Fiks smittesporing. Dette er gjerne smittesporerne som bruker Fiks smittesporing.

Aktivering av tjeneste for oppslag av vaksinestatus i Fiks smittesporing

Fiks vaksinestatus må først aktiveres i Fiks forvaltning, deretter må vaksinestatus aktiveres fra Fiks smittesporing. Her vil vi vise deg hvordan:

  1. Logg deg på https://forvaltning.fiks.ks.no
  2. Når du trykker på “Ta i bruk” ved tjenesten i Tjenester oversikt få du en melding om at du må signere avtalen først.Ved å trykke på “Gå til signering” kommer du til Postens signeringsløsning for å signere med elektronisk ID. Når du har signert, blir du sendt tilbake til tjenester oversikt og kan du fullføre konfigureringen.

Nå skal tjenesten bli markert med status «Tatt i bruk»

  1. Deretter må du klikke på tjenesten vaksinestatus og velge fanen «Brukere». Du skal nå legge til de som er brukere, som skal kunne bruke oppslagsfunksjonen mot vaksinestatus i Fiks smittesporing. Hvis de ikke registeres her vil de få en feilmelding i Fiks smittesporing. For å legge til brukere trenger du navn og fødselsnummer til de som skal registreres som brukere
  1. Når alle brukerne er registrert, så går du tilbake til oversikten over tjenester og velger «Covid-19: Smittesporing».
  1. Klikk på knappen «Aktiver vaksinestatus». Du har nå tatt i bruk tjenesten Fiks vaksinestatus, og de som er registrert som brukere vil kunne

Da er tjeneste aktivert slik at oppslag i vaksinestatus mot FHI fungerer fra Fiks Smittesporing.