Brukerveiledning for aktivering av tjenester i Fiks forvaltningsgrensesnittet for Fiks innreiseoppfølging

Hvordan ta i bruk Fiks innreiseoppfølging

For å ta i bruk Fiks innreiseoppfølging må du også aktivere Fiks innreise (API) for tilgjengeliggjøring av innreisedata og Fiks prøvesvar(API) for å hente prøvesvar fra MSIS Laboratioriedatabase.

Link til veileder for konfigurering av Fiks prøvesvar for Fiks smittesporing

Avtale
  • For å ta i bruk tjenesten må tjenestevedlegg for Fiks innreiseoppfølging signeres. Det gjør dere digitalt fra forvaltningssiden til Fiks-plattformen. Merk at det forutsetter at kommunen allerede har signert hovedavtale med KS.  

Før du begynner å sette opp tjenesten, bør du ha disse opplysningene klare: Navn og fødselsnummer til de som skal bruke Fiks innreiseoppfølging.

Aktivering av Innreise API for Fiks innreiseoppfølging
  1. Logg deg på https://forvaltning.fiks.ks.no
  2. Når du trykker på “Ta i bruk” ved tjenesten i Tjenester oversikt få du en melding om at du må signere avtalen først.Ved å trykke på “Gå til signering” kommer du til Postens signeringsløsning for å signere med elektronisk ID. Når du har signert, blir du sendt tilbake til tjenester oversikt og kan du fullføre konfigureringen.
Aktivering av tjeneste for Fiks innreiseoppfølging
  1. Logg deg på https://forvaltning.fiks.ks.no
  2. Aktiver tjenesten for Fiks innreiseoppfølging ved å klikke på knappen «ta i bruk» ved tjenesten «Covid-19: innreiseoppfølging»:

  1. Deretter må du klikke på tjenesten innreiseoppfølging. Legg inn kontaktpersoner for tjenesten. Disse vil få informasjon ved oppdateringer eller avvik om tjenesten.

  1. Velg fanen “Brukere”. Du skal nå legge til de som skal benytte Fiks innreiseoppfølging. Hvis de ikke registreres her vil de ikke få logge inn i Fiks innreiseoppfølging. For å legge til brukere trenger du navn og fødselsnummer til de som skal registreres som brukere.

Du har nå tatt i bruk tjenesten Fiks innreiseoppfølging, og de som er registrert som brukere vil kunne ta i bruk tjenesten gjennom Tracker Capture.


Lenker

Hovedside Fiks innreiseoppfølging

Brukerveileder for standardoppsett av Fiks innreiseoppfølging arbeidslister